Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Ontbijten in Woerden: de beste plekken om je dag te beginnen

Woerden, een pittoresk stadje in het groene hart van nederland, biedt een overvloed aan charmante plekjes voor een heerlijk ontbijt. Of je nu een lokale inwoner bent of een bezoeker die de sfeer van Woerden wil proeven, er zijn tal van opties om je dag goed te beginnen. In dit artikel nemen we je mee langs de beste plekken om te ontbijten in Woerden.

1. Van rossum café

Gelegen in het hart van Woerden, is Van Rossum Café een populaire keuze voor zowel locals als toeristen. Dit gezellige café biedt een uitgebreid ontbijtmenu met versgebakken brood, croissants, en een scala aan beleg zoals kaas, ham, en vers fruit. Hun koffie is lokaal gebrand en zorgt voor de perfecte kickstart van je dag.

Aanrader: Probeer de “van rossum special”, een ontbijt met een selectie van hun beste broodjes en beleg, geserveerd met een verse jus d’orange en een heerlijke cappuccino.

2. Brownies & downies

Brownies & downies is niet alleen bekend om hun heerlijke brownies, maar ook om hun vriendelijke personeel en gezellige sfeer. Het ontbijtmenu hier is simpel maar smakelijk, met opties zoals yoghurt met huisgemaakte granola, verse smoothies, en heerlijke broodjes.

Aanrader: De “downie bowl” is een must-try – een gezonde kom met yoghurt, vers fruit, en knapperige granola.

3. Koffieenzo

Voor degenen die houden van een hippe en moderne sfeer, is Koffieenzo de place to be. Dit trendy café biedt een scala aan ontbijtopties, van avocadotoast tot luxe pannenkoeken. Ze hebben ook een breed scala aan veganistische en glutenvrije opties, waardoor het een geweldige keuze is voor iedereen met dieetbeperkingen.

Aanrader: De avocadotoast op zuurdesembrood, gegarneerd met chilivlokken en een gepocheerd ei, is absoluut heerlijk.

4. Bij petrus

Bij Petrus is een sfeervol restaurant dat bekend staat om zijn authentieke Nederlandse gerechten. Het ontbijtmenu biedt klassieke opties zoals broodjes met oude kaas, roerei met spek, en vers geperste sappen. Het interieur is warm en uitnodigend, waardoor het de perfecte plek is om rustig van je ontbijt te genieten.

Aanrader: De “Oud-Hollandse ontbijtplank”, met diverse soorten brood, vleeswaren, en kazen, is een genot voor de smaakpapillen.

5. Buitenplaats kameryck

Als je op zoek bent naar een unieke ontbijtervaring, dan is Buitenplaats Kameryck een uitstekende keuze. Gelegen net buiten Woerden, biedt deze locatie een prachtig uitzicht op de omliggende natuur. Het ontbijt hier is biologisch en lokaal geproduceerd, met ingrediënten van boerderijen in de buurt.

Aanrader: Het “Boerenontbijt” met vers gebakken eieren, zelfgemaakte jam, en ambachtelijk brood laat je echt het landelijke leven proeven.

6. Goede morgen

Goede morgen doet zijn naam eer aan door een fantastisch begin van de dag te bieden. Dit gezellige café heeft een breed scala aan ontbijtmogelijkheden, waaronder verse croissants, verschillende soorten beleg, en heerlijke koffie. De vriendelijke service en ontspannen sfeer maken het een populaire keuze onder de locals.

Aanrader: Hun huisgemaakte croissants met een kopje vers gezette koffie is een combinatie die je niet wilt missen.

7. De Woerdenaar

Dit leuke café met een vleugje vintage charme biedt een heerlijke ontbijtervaring. Het menu varieert van klassieke Nederlandse ontbijtopties tot internationale favorieten. Ze maken gebruik van seizoensgebonden ingrediënten en serveren alles met een glimlach.

Aanrader: De “Woerdense omelet” met champignons, spinazie, en kaas is een feest voor de smaakpapillen.

8. Zuster francina

Zuster Francina is een verborgen juweeltje in Woerden. Dit knusse café wordt gerund door een gepassioneerde eigenaar die ervoor zorgt dat elk gerecht met liefde wordt bereid. Het ontbijtmenu is eenvoudig maar verrukkelijk, met vers gebakken brood, roerei, en heerlijke koffie.

Aanrader: Hun versgebakken brood met huisgemaakte jam is absoluut verrukkelijk.

Of je nu houdt van een uitgebreid ontbijt met versgebakken broodjes, roerei en heerlijke jam of iets lichts en gezonds zoals een smoothie bowl met verse fruitsoorten en granola, Woerden biedt voor elk wat wils. De charme van deze stad, met zijn pittoreske straatjes en historische gebouwen, gecombineerd met de diverse en heerlijke ontbijtopties, zorgt ervoor dat je je dag op de best mogelijke manier begint.

Gerelateerde artikelen

Vind Artikelen Die Aansluiten Bij Uw Interesses

Bijzondere gebouwen in Woerden

Ontdek de unieke architectuur van Woerden

Woerden is een charmante stad in het hart van nederland, bekend om zijn rijke geschiedenis en bijzondere gebouwen. Voor architectuurliefhebbers is Woerden een verborgen parel die wacht om ontdekt te

AirBNB in Woerden

Ontdek de charme van Woerden met airbnb

Woerden, een verborgen parel midden in Nederland, trekt steeds meer reisenthousiastelingen aan. Deze stad, rijk aan geschiedenis en cultuur, biedt een perfecte mix van oud-Hollands charme en moderne faciliteiten. Of