Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Lunchen in Woerden: ontdek de beste lunchplekken

Woerden, gelegen in het groene hart van nederland, is een charmante stad die veel te bieden heeft op het gebied van culinaire ervaringen. Of je nu een lokale inwoner bent of de stad bezoekt, er zijn tal van geweldige plekken om te genieten van een heerlijke lunch. In dit artikel nemen we je mee langs de beste lunchplekken in Woerden.

1. Van rossum

Van rossum is een begrip in Woerden en biedt een fantastische plek voor zowel ontbijt als lunch. Het restaurant heeft een warme, uitnodigende sfeer en een menu dat varieert van lichte salades tot hartige sandwiches en warme maaltijden. Alles wordt bereid met verse, lokale ingrediënten.

Aanrader: probeer de “Van rossum club sandwich” met kip, spek, ei en avocado. Geserveerd met een frisse salade en frietjes, is dit een vullende en smaakvolle keuze.

2. Bij petrus

Bij petrus, gelegen in het historische centrum van Woerden, is bekend om zijn ambachtelijke gerechten en gezellige sfeer. Het lunchmenu biedt een scala aan opties, van soepen en salades tot broodjes en warme gerechten.

Aanrader: De “Petrus uitsmijter” met boerenbrood, ham, kaas en spiegeleieren is een favoriet onder de locals.

3. De Woerdenaar

De Woerdenaar is een sfeervol café dat een breed scala aan lunchopties biedt. Van traditionele Nederlandse gerechten tot meer internationale smaken, er is voor ieder wat wils. Het interieur is gezellig en huiselijk, wat bijdraagt aan een ontspannen eetervaring.

Aanrader: De “Woerdense burger” gemaakt van lokaal rundvlees, geserveerd met cheddar, bacon en huisgemaakte saus, is een absolute aanrader.

4. Brownies & downies

Brownies & downies staat bekend om zijn heerlijke brownies, maar ook hun lunchmenu mag er zijn. Ze serveren een selectie van verse broodjes, salades en soepen in een gezellige en inclusieve omgeving.

Aanrader: De “Brownie lunch” – een combinatie van een soepje naar keuze en een rijk belegd broodje, met als afsluiter natuurlijk een brownie.

5. Koffieenzo

Koffieenzo is een trendy café dat perfect is voor een gezellige lunch. Met een scala aan veganistische en glutenvrije opties, biedt dit café iets voor iedereen. Hun moderne inrichting en ontspannen sfeer maken het een populaire plek onder jonge professionals en studenten.

Aanrader: De “vegan buddha bowl” met quinoa, geroosterde groenten, hummus en een tahin-dressing is zowel gezond als heerlijk.

6. Het oude stadhuis

Zoals de naam al doet vermoeden, bevindt het oude stadhuis zich in een historisch gebouw in het centrum van Woerden. Het restaurant biedt een verfijnde lunchervaring met gerechten die zijn geïnspireerd door de franse keuken.

Aanrader: De “quiche van de dag” met een bijpassende frisse salade is een lichte maar smakelijke optie voor de lunch.

7. Buitenplaats kameryck

Net buiten Woerden ligt buitenplaats kameryck, een prachtige locatie die ideaal is voor een lunch in de natuur. Het restaurant biedt rustieke gerechten gemaakt van biologische en lokale ingrediënten. Het uitzicht op de omliggende weilanden maakt de ervaring compleet.

Aanrader: De “kameryckse boerenlunch” met vers gebakken brood, lokale kazen, vleeswaren en chutneys is een authentieke beleving.

8. Goede morgen

Goede morgen doet zijn naam eer aan door de perfecte plek te bieden voor een ontspannen lunchpauze. Dit café serveert eenvoudige maar heerlijke gerechten, zoals tosti’s, salades en soepen, in een gezellige en ongedwongen sfeer.

Aanrader: De “tosti brie” met honing, walnoten en rucola is een zoete en hartige traktatie die je niet wilt missen.

9. Barista café Woerden

Barista café Woerden is de ideale plek voor koffieliefhebbers die ook willen genieten van een lekkere lunch. Het café biedt een scala aan koffievarianten en een menu met lichte gerechten zoals wraps, salades en panini’s.

Aanrader: De “ceasar wrap” met kip, bacon, Parmezaanse kaas en ceasardressing is een klassieker die altijd in de smaak valt.

10. Restaurant ’t zusje

Restaurant ’t zusje biedt een tapas-stijl lunch, waardoor je kunt genieten van verschillende kleine gerechtjes. Dit maakt het een uitstekende keuze voor wie graag verschillende smaken wil proeven.

Aanrader: Probeer een mix van hun tapas gerechten zoals de gambas in knoflookolie, mini-sliders en gegrilde groenten. Perfect om te delen!

Lunchen in Woerden is een feest voor de zintuigen. Met een breed scala aan restaurants en cafés, variërend van traditioneel tot modern en van simpel tot verfijnd, is er voor iedereen wel een perfecte lunchplek te vinden. Dus neem de tijd om te genieten van de culinaire hoogstandjes die deze charmante stad te bieden heeft.

Gerelateerde artikelen

Vind Artikelen Die Aansluiten Bij Uw Interesses

Bijzondere gebouwen in Woerden

Ontdek de unieke architectuur van Woerden

Woerden is een charmante stad in het hart van nederland, bekend om zijn rijke geschiedenis en bijzondere gebouwen. Voor architectuurliefhebbers is Woerden een verborgen parel die wacht om ontdekt te

AirBNB in Woerden

Ontdek de charme van Woerden met airbnb

Woerden, een verborgen parel midden in Nederland, trekt steeds meer reisenthousiastelingen aan. Deze stad, rijk aan geschiedenis en cultuur, biedt een perfecte mix van oud-Hollands charme en moderne faciliteiten. Of