Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Dineren in Woerden: de beste restaurants voor een heerlijk avondmaal

Woerden, een pittoresk stadje in het groene hart van nederland, biedt een breed scala aan culinaire hoogstandjes die elke fijnproever zullen bekoren. Of je nu houdt van traditioneel nederlands eten, moderne fusiongerechten of internationale keukens, Woerden heeft het allemaal. In dit artikel nemen we je mee langs de beste plekken om te dineren in Woerden.

1. Restaurant het oude stadhuis

Gelegen in een prachtig historisch gebouw, biedt restaurant het oude stadhuis een verfijnde eetervaring. Met een menu dat zich richt op de franse keuken en seizoensgebonden ingrediënten, is elk gerecht een kunstwerk.

Aanrader: Probeer de “Coquilles Saint Jacques” als voorgerecht en de “Boeuf Bourguignon” als hoofdgerecht. Beide gerechten zijn perfect bereid en vol van smaak.

2. Van rossum

Van Rossum is niet alleen een populaire plek voor ontbijt en lunch, maar ook voor diner. Het restaurant biedt een divers menu met zowel klassieke als moderne gerechten, bereid met verse, lokale ingrediënten.

Aanrader: De “Lamsrack” geserveerd met seizoensgroenten en een rode wijnsaus is een ware traktatie voor je smaakpapillen.

3. Bij petrus

Bij Petrus staat bekend om zijn gezellige sfeer en ambachtelijke gerechten. Het diner menu biedt een scala aan opties, van sappige steaks tot heerlijke vegetarische schotels. Het knusse interieur maakt het de perfecte plek voor een intiem diner.

Aanrader: De “Petrus Ribeye” is een sappige en perfect gegrilde steak die smelt in je mond.

4. Breuren

Breuren, gelegen in het historische centrum van Woerden, biedt een moderne twist op klassieke gerechten. Met een menu dat regelmatig wisselt, kun je altijd iets nieuws proberen. Hun open keuken geeft je een kijkje in de culinaire magie die zich daar afspeelt.

Aanrader: De “Surf & Turf” met ossenhaas en gamba’s is een combinatie die je zeker niet wilt missen.

5. Fausto

Fausto is een Italiaans restaurant dat bekend staat om zijn authentieke gerechten en warme, gastvrije sfeer. Van vers gemaakte pasta’s tot houtovenpizza’s, elk gerecht is een eerbetoon aan de Italiaanse keuken.

Aanrader: De “Tagliatelle al tartufo” met truffelsaus en Parmezaanse kaas is een absolute must-try voor liefhebbers van Italiaanse gastronomie.

6. Aandacht voor eten

Zoals de naam al doet vermoeden, heeft dit restaurant veel aandacht voor de kwaliteit en presentatie van hun gerechten. Met een focus op regionale en seizoensgebonden producten, biedt Aandacht voor Eten een verfijnde eetervaring in een stijlvolle setting.

Aanrader: De “Eendenborst” met een sinaasappel-honingglazuur en seizoensgroenten is zowel visueel als culinair verbluffend.

7. Castellum café

Castellum Café, gevestigd in het Castellum Theater, is de perfecte plek voor een diner voorafgaand aan een voorstelling. Het menu biedt een mix van Nederlandse en internationale gerechten, allemaal bereid met verse, lokale ingrediënten.

Aanrader: De “Zalmfilet” met een dille-roomsaus en gegrilde groenten is een lichte maar smaakvolle keuze.

8. De markies

De Markies combineert een gezellige ambiance met een uitgebreid menu dat varieert van vlees- en visgerechten tot smakelijke vegetarische opties. Hun terras is ideaal voor een zomers diner in de buitenlucht.

Aanrader: De “Mixed Grill” met verschillende soorten vlees, geserveerd met huisgemaakte sauzen en frietjes, is perfect voor de carnivoren onder ons.

9. Bistro ’t woerderhuys

Dit gezellige bistro-restaurant biedt een intieme setting en een menu dat zich richt op klassieke bistro-gerechten. Van stoofvlees tot verse vis, de gerechten worden met liefde en vakmanschap bereid.

Aanrader: De “Stoofpotje van rundvlees” met aardappelpuree en seizoensgroenten is een hartverwarmende maaltijd die perfect past bij een koude avond.

10. Heinde & ver

Heinde & Ver biedt een unieke eetervaring met een focus op internationale smaken. Het menu is geïnspireerd door gerechten van over de hele wereld, bereid met lokale, duurzame ingrediënten.

Aanrader: De “Thaise curry” met kokosmelk, kip en verse kruiden is een explosie van smaken die je zintuigen prikkelen.

Dineren in Woerden is een culinaire reis door diverse keukens en smaken. Van verfijnde Franse gerechten tot authentieke Italiaanse maaltijden en alles daartussenin, er is voor ieder wat wils. Of je nu een romantisch diner voor twee plant of een gezellige avond met vrienden, Woerden biedt een scala aan eetgelegenheden die je zeker zullen bekoren.

Gerelateerde artikelen

Vind Artikelen Die Aansluiten Bij Uw Interesses

Bijzondere gebouwen in Woerden

Ontdek de unieke architectuur van Woerden

Woerden is een charmante stad in het hart van nederland, bekend om zijn rijke geschiedenis en bijzondere gebouwen. Voor architectuurliefhebbers is Woerden een verborgen parel die wacht om ontdekt te

AirBNB in Woerden

Ontdek de charme van Woerden met airbnb

Woerden, een verborgen parel midden in Nederland, trekt steeds meer reisenthousiastelingen aan. Deze stad, rijk aan geschiedenis en cultuur, biedt een perfecte mix van oud-Hollands charme en moderne faciliteiten. Of