Zoeken
Sluit dit zoekvak.

De beste buffet restaurants in Woerden: een culinaire ontdekkingstocht

Woerden, gelegen in het pittoreske groene hart van nederland, is niet alleen bekend om zijn historische charme, maar ook om zijn diverse culinaire scene. Of je nu een lokale inwoner bent of de stad bezoekt, Woerden biedt een scala aan eetgelegenheden die je smaakpapillen zullen verrassen. In dit artikel richten we ons op buffetrestaurants, waar je kunt genieten van een uitgebreide selectie van gerechten in een gezellige en informele setting.

1. Restaurant de markies

Restaurant de markies combineert een sfeervolle ambiance met een uitgebreide buffetoptie. Het restaurant staat bekend om zijn vriendelijk personeel en de diversiteit aan gerechten die worden aangeboden. Van koude voorgerechten en salades tot warme hoofdgerechten en desserts, er is voor ieder wat wils.

Aanrader: Probeer de verscheidenheid aan vlees- en visgerechten, zoals gegrilde zalm, malse kipfilet en sappige biefstuk. Vergeet niet om ruimte te laten voor het dessertbuffet met huisgemaakte taarten en verse fruitsalades.

2. Wok & buffetrestaurant garden city

Voor liefhebbers van aziatische keukens is wok & buffetrestaurant garden city een must-visit. Dit restaurant biedt een uitgebreid buffet met een mix van chinese, japanse en thaise gerechten. Je kunt zelf je ingrediënten kiezen en deze laten wokken door de ervaren koks.

Aanrader: De teppanyaki-sectie is een hoogtepunt, waar je kunt genieten van vers bereide gerechten zoals biefstuk, garnalen en groenten, allemaal bereid op de traditionele Japanse manier.

3. Wereldrestaurant atlantis

Wereldrestaurant atlantis biedt een unieke eetervaring met gerechten uit alle hoeken van de wereld. Van Italiaanse pasta’s tot Mexicaanse taco’s, en van Amerikaanse BBQ tot Indiase curry’s, het buffet biedt een culinaire wereldreis op één locatie.

Aanrader: De sushi-bar is een favoriet onder de gasten, met een ruime keuze aan vers bereide sushi en sashimi. Ook de live cooking stations, waar koks ter plekke je maaltijd bereiden, zijn zeker een bezoekje waard.

4. De heeren van Woerden

De heeren van Woerden biedt een elegant en verfijnd buffet dat perfect is voor speciale gelegenheden. Het restaurant is gevestigd in een charmant historisch pand en biedt een luxe dinerervaring met een breed scala aan delicatessen.

Aanrader: Probeer de zeevruchtenbar met oesters, kreeft en krab, evenals de selectie van kazen en charcuterie. Voor zoetigheden kun je je hart ophalen bij het dessertbuffet met chocoladetruffels, tiramisu en crème brûlée.

5. Grand café plein 7

Grand café plein 7 is een populaire plek onder de locals en biedt een gezellig buffet met een informele sfeer. Het menu varieert regelmatig, zodat je altijd iets nieuws kunt proberen. Van traditionele Nederlandse gerechten tot internationale favorieten, het buffet biedt een breed scala aan keuzes.

Aanrader: Probeer de stamppotbuffet in de wintermaanden, waar je verschillende soorten stamppot kunt combineren met diverse rookworsten en jus. In de zomermaanden is de barbecue-buffet een absolute aanrader.

6. Pannenkoekenhuis de hooiberg

Hoewel het misschien niet het eerste is waar je aan denkt bij een buffet, biedt Pannenkoekenhuis De Hooiberg een unieke draai aan het concept met een pannenkoekenbuffet. Hier kun je onbeperkt genieten van pannenkoeken met een breed scala aan toppings en vullingen.

Aanrader: De spekpannenkoeken en de pannenkoeken met appel en kaneel zijn favorieten onder de gasten. Vergeet niet om de seizoensgebonden specials te proberen, zoals pannenkoeken met aardbeien en slagroom in de zomer.

7. Brasserie davo

Brasserie davo biedt een elegant buffet in een moderne setting. Het buffetmenu verandert regelmatig en biedt een mix van klassieke en moderne gerechten, allemaal bereid met lokale en seizoensgebonden ingrediënten.

Aanrader: De carpaccio van rundvlees, geserveerd met rucola, Parmezaanse kaas en truffelmayonaise, is een uitstekende keuze als voorgerecht. Voor het hoofdgerecht zijn de gebraden lamsbout en de zalmfilet met een citroen-dillesaus bijzonder populair.

8. Restaurant ’t zusje

Restaurant ’t zusje biedt een all-you-can-eat concept met een twist. In plaats van een traditioneel buffet, kun je hier kleine gerechtjes bestellen van een uitgebreide menukaart. Dit tapas-stijl dineren is perfect voor wie graag verschillende smaken wil proberen.

Aanrader: Probeer een mix van hun tapasgerechten zoals de gambas in knoflookolie, de mini-sliders en de gegrilde groenten. Het mooie van ’t Zusje is dat je telkens nieuwe gerechtjes kunt blijven bestellen tot je helemaal tevreden bent.

Buffetrestaurants in Woerden bieden een breed scala aan culinaire ervaringen, van traditionele nederlandse gerechten tot exotische internationale keukens. Of je nu op zoek bent naar een elegante eetervaring of een informele maaltijd met een grote variëteit aan keuzes, Woerden heeft het allemaal. Met zoveel geweldige opties om uit te kiezen, is er altijd wel een buffetrestaurant dat perfect aansluit bij je smaak en voorkeuren.

Gerelateerde artikelen

Vind Artikelen Die Aansluiten Bij Uw Interesses

Bijzondere gebouwen in Woerden

Ontdek de unieke architectuur van Woerden

Woerden is een charmante stad in het hart van nederland, bekend om zijn rijke geschiedenis en bijzondere gebouwen. Voor architectuurliefhebbers is Woerden een verborgen parel die wacht om ontdekt te

AirBNB in Woerden

Ontdek de charme van Woerden met airbnb

Woerden, een verborgen parel midden in Nederland, trekt steeds meer reisenthousiastelingen aan. Deze stad, rijk aan geschiedenis en cultuur, biedt een perfecte mix van oud-Hollands charme en moderne faciliteiten. Of